Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabağı Sinkonta Tarifi

Sinkonta nasıl yapılır? Tam mevsiminde fırında bal kabağı sinkonta tarifi nasıl yapılır? Bal kabaklı sinkonta yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla kabak sinkonta tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
Paylaş
  • 162B
  • 337
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bal kabağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet kırmızı kapya biber
150 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
10 g domates salçası
5 g tuz
yeteri kadar karabiber
1 tutam muskat rendesi
5 g zerdeçal
250 ml ılık su
Üzeri için:
150 g Pınar Yoğurt
Pınar
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını güzelce temizleyip serçe parmağı kalınlığında eşit büyüklükte doğrayın.
  • Kuru soğanları çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğrayın, sarımsakları ezin.
  • Kırmızı kapya biberleri çekirdeklerinden ayırıp ince uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Bir fırın kabına doğranan bütün malzemeleri yayın.
  • Bir kapta zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, muskat rendesi, zerdeçal ve suyu karıştırıp kabakların üstüne gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 165°C fırında üzeri açık şekilde 30 dk. pişirin.
  • Burada önerim; altta kalan ürünlerin eşit pişmesini sağlamak için biraz piştikten sonra fırından çıkarıp alt üst gelecek şekilde karıştırın ve tekrar fırına koyun.
  • Kabakların üstü kızarıp piştikten sonra fırından çıkarıp güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış (acılı veya acısız) kırmızı toz biber gezdirip servis edin.
  • Bal kabağı sinkonta tarifi hazır, afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
39B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (30)

Eda Nur
· 11.10.2020

Ekim ayi = Balkabağı :) Mevsime uygun harika bir tarif. Cokta lezzetli görünüyor :)

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r

Murat Yıldız
· 11.10.2020

Teşekkürler 👏👏👍

Ermal Bejte
· 13.10.2020

Hemen yarin denincem çok merak etim çünkü harika görünüyor

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 14.10.2020

Denedikten sonra geri dönüş bekliyoruz✌️✌️✌️

Ermal Bejte
· 16.10.2020

Şefim yaptim harika oldu fotonu yolamak isterdim ama burdan olmuyor galiba tarif için çok teşekuler

Melek Yıldız
· 16.10.2020

Şef ben yeni başladım mutfağa ilgim daha da arttı sayenizde 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 17.10.2020

Bir nebze faydamız oldu ise ne mutlu 🙏🙏🙏✌️✌️