- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
Sinkonta nasıl yapılır? Tam mevsiminde fırında bal kabağı sinkonta tarifi nasıl yapılır? Bal kabaklı sinkonta yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla kabak sinkonta tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 162B
- 337
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bal kabağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet kırmızı kapya biber
150 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
10 g domates salçası
5 g tuz
yeteri kadar karabiber
1 tutam muskat rendesi
5 g zerdeçal
250 ml ılık su
Üzeri için:
15 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bal kabağını güzelce temizleyip serçe parmağı kalınlığında eşit büyüklükte doğrayın.
- 2Kuru soğanları çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğrayın, sarımsakları ezin.
- 3Kırmızı kapya biberleri çekirdeklerinden ayırıp ince uzun şeritler halinde doğrayın.
- 4Bir fırın kabına doğranan bütün malzemeleri yayın.
- 5Bir kapta zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, muskat rendesi, zerdeçal ve suyu karıştırıp kabakların üstüne gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 165°C fırında üzeri açık şekilde 30 dk. pişirin.
- 7Burada önerim; altta kalan ürünlerin eşit pişmesini sağlamak için biraz piştikten sonra fırından çıkarıp alt üst gelecek şekilde karıştırın ve tekrar fırına koyun.
- 8Kabakların üstü kızarıp piştikten sonra fırından çıkarıp güzel bir servis tabağına alın.
- 9Üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış (acılı veya acısız) kırmızı toz biber gezdirip servis edin.
- 10Bal kabağı sinkonta tarifi hazır, afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?