Kısık Ateş
Tarif

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi

Tayland Mutfağından bir reçete, acılı soya dip soslu mırlan kızartma tarifi...
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet mırlan fileto (veya mezgit)
30 g un
1 adet yumurta
50 g panko
180 ml soya sosu
180 ml su
2 g zencefil
4 diş sarımsak
2 adet arnavut biberi
1 adet meksika biberi
4 g taze kişniş
10 g şeker
15 ml sirke
4 g kuru reyhan
1/2 adet yeşil elma

Nasıl Yapılır?

  • Soya sosu, su, şeker ve sirkeyi bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
  • Zencefili püre haline getirin. Sarımsak ve Meksika biberini brunoise, Arnavut biberini slice doğrayın ve kalan diğer malzemelerle birlikte soya sosu karışımının içerisine ekleyin. Ağzını kapatın ve oda sıcaklığına getirin.
  • Un, çırptığınız yumurta ve pankoyu ayrı kaplara koyun. Balığı önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın ve altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • İnce dilimlediğiniz elma ve acılı soya dip ile servis edin.

Püf Noktası

Hazırladığınız dip sosun bir kısmını ayırıp kalan kısmıyla balığı 30-45 dakika marine ederseniz çok daha lezzetli bir balık elde edersiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

NumanCoşkun
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Mezgit Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
57B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Brokoli ve Mantarlı Karides Tarifi
17B Görüntüleme
Somon Gravlax Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.