- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
Tarif
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
Tayland Mutfağından bir reçete, acılı soya dip soslu mırlan kızartma tarifi...
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 12B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet mırlan fileto (veya mezgit)
30 g un
1 adet yumurta
50 g panko
180 ml soya sosu
180 ml su
2 g zencefil
4 diş sarımsak
2 adet arnavut biberi
1 adet meksika biberi
4 g taze kişniş
10 g şeker
15 ml sirke
4 g kuru reyhan
1/2 adet yeşil elma
Nasıl Yapılır?
- 1Soya sosu, su, şeker ve sirkeyi bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
- 2Zencefili püre haline getirin. Sarımsak ve Meksika biberini brunoise, Arnavut biberini slice doğrayın ve kalan diğer malzemelerle birlikte soya sosu karışımının içerisine ekleyin. Ağzını kapatın ve oda sıcaklığına getirin.
- 3Un, çırptığınız yumurta ve pankoyu ayrı kaplara koyun. Balığı önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın ve altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 4İnce dilimlediğiniz elma ve acılı soya dip ile servis edin.
Püf Noktası
Hazırladığınız dip sosun bir kısmını ayırıp kalan kısmıyla balığı 30-45 dakika marine ederseniz çok daha lezzetli bir balık elde edersiniz.
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.