Izgara bonfileli salata tarifi için malzemeler
Malzemeler
Maskolin salata karışımı
7~8 yaprak göbek marul
Fesleğen
5 adet Cilek
1 turp
4 adet çeri domates
• 20 gr. File badem
•
Izgara bonfile için
400 g jülyen dilimlenmiş bonfile
Yarım çay bardağı soya sosu
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal ve
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
•1 adet portakalin suyy
Izgara bonfileli salata Nasıl Yapılır
Yeşillikleri yıkayıp süzün ve ince doğrayın. Havucu , turbu yarım ay doğrayın. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri geniş bir servis tabağına alın. Jülyen dilimlenmiş bonfileleri yağsız tavada soteleyin. Soya sosu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Salatanızın üzerine gezdirip karıştırın. Pişen jülyen bonfileleri sosuyla beraber salatanın üzerine alıp servis yapın.
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon
Malzemeler
• 200 gr. Takoz Somon dilimi
• 100 gr tuzsuz tereyağ
• 1 tatli kaşığı rendelenmis limon kabuğu
• 5 ml. Sirke
• 100 ml. Beyaz Şarap
• 1 adet defne yaprağı
• 3 adet taze cekilmis tane karabiber
• 1 dal taze kekik
• 1/2 cay kasigi tuz
• 1 cay kasigi elma yada üzüm sirkesi
• 4 adet arpacik soğan
• 7/10 adet kapari cicegi tanesi
PUF NOKTASI; SOMON DILIMININ KALINGINA GORE MUHUR VE PISIRME DERECESINE ONEM VERILMELIDIR.
Nasıl Yapılır?
Orta atesli Izgara da Somon dilimi cift tarafli 4'er dakika mühürlenir.
Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tavasina koyun ve orta ateşte eritin.
Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin.
Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Kapari tanelerini ilave edin. Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin.
Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin. Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın. Sosu guzelce süzüp baska bir tavaya alin ve önceden mühürlenmiş takoz dilimini bu tavada onlu arkali 3 dakika daha pisirin.Sosu yakmamak icin düşük ates kullanmaya özen gösterin.
• Not ; Yaninda yeşillik ve kremali patates tavsiye ediyorum.