Kısık Ateş
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef

Hakkında

Yeme-içme sektöründe 15 yılı geride bırakan Kaan Yiğit, 29 yaşında olmasına rağmen İzmir ve İstanbul’daki önemli otel ve restoranlarda deneyim kazanmış genç şeflerden biri… İzmir Çeşme Turizm Otelcilik Lisesi Aşçılık Bölümü’nden mezun olan Yiğit, daha sonra Ege Üniversitesi’nde 2 yıl turizm eğitimi aldı. Lise ve üniversitede okurken farklı balık restoranlarının yanı sıra Sheraton, Hilton gibi otellerde stajını tamamladı. Akdeniz mutfağı ve balık spesiyalleri alanında uzmanlaştı. Bu süreci ise Crown Hotel ve Kaya Hotel’de çalışması takip etti. 2015’de Düzce’de bir fast food restoranı açan Kaan Yiğit; güncel Amerikan lezzetleri ve kumpir ağırlıklı bu mekânı, ikinci şubeyi açtıktan sonra devretti. Bu deneyiminin ardından 2018’da İstanbul’a gelen Yiğit; Akaretler’de Pepe Rosso ve Quppa’da çalıştı. Haziran 2019’dan bu yana ise Grace’in executive şefi olarak hizmet veriyor.


Okul Bilgileri

Ege Üniversitesi - Turizm Işletme VE Mutfak SanatlariEylül 2008- Haziran 2010
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
5 yıl önce

Izgara bonfileli salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

Maskolin salata karışımı

7~8 yaprak göbek marul

Fesleğen

5 adet Cilek

1 turp

4 adet çeri domates

• 20 gr. File badem

Izgara bonfile için

400 g jülyen dilimlenmiş bonfile

Yarım çay bardağı soya sosu

Sosu için

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı bal ve

1 yemek kaşığı hardal

Tuz

Karabiber

•1 adet portakalin suyy

Izgara bonfileli salata Nasıl Yapılır

Yeşillikleri yıkayıp süzün ve ince doğrayın. Havucu , turbu yarım ay doğrayın. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri geniş bir servis tabağına alın. Jülyen dilimlenmiş bonfileleri yağsız tavada soteleyin. Soya sosu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Salatanızın üzerine gezdirip karıştırın. Pişen jülyen bonfileleri sosuyla beraber salatanın üzerine alıp servis yapın.

user feed images
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
5 yıl önce

Beurre Blanc Soslu Izgara Somon

Malzemeler

• 200 gr. Takoz Somon dilimi
• 100 gr tuzsuz tereyağ
• 1 tatli kaşığı rendelenmis limon kabuğu
• 5 ml. Sirke
• 100 ml. Beyaz Şarap
• 1 adet defne yaprağı
• 3 adet taze cekilmis tane karabiber
• 1 dal taze kekik
• 1/2 cay kasigi tuz
• 1 cay kasigi elma yada üzüm sirkesi
• 4 adet arpacik soğan
• 7/10 adet kapari cicegi tanesi
PUF NOKTASI; SOMON DILIMININ KALINGINA GORE MUHUR VE PISIRME DERECESINE ONEM VERILMELIDIR.

Nasıl Yapılır?

Orta atesli Izgara da Somon dilimi cift tarafli 4'er dakika mühürlenir.

Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tavasina koyun ve orta ateşte eritin.

Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin.

Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Kapari tanelerini ilave edin. Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin.

Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin. Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın. Sosu guzelce süzüp baska bir tavaya alin ve önceden mühürlenmiş takoz dilimini bu tavada onlu arkali 3 dakika daha pisirin.Sosu yakmamak icin düşük ates kullanmaya özen gösterin.

• Not ; Yaninda yeşillik ve kremali patates tavsiye ediyorum.

user feed images
user feed images