Kısık Ateş
Tarif

Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi

Beurre Blanc Soslu Izgara Somon tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında beurre blanc sos nasıl yapılır? Somon ızgara yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Izgara somon yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved
Paylaş
  • 35B
  • 131
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g takoz somon dilimi
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
3 adet taze çekilmiş tane karabiber
100 ml beyaz şarap
5 ml elma veya üzüm sirkesi
7/10 adet kapari tanesi
1-2 g limon kabuğu rendesi
yeteri kadartuz

Nasıl Yapılır?

  • Orta ateşli bir ızgarada somon dilimi çift taraflı 4’er dakika mühürlenir.
  • Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tavasına koyun ve orta ateşte eritin.
  • Tereyağı eriyince arpacık soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin.
  • Karışıma beyaz şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Kapari tanelerini ilave edin. Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin. Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ve tuzunu ekleyin.
  • Sosu güzelce süzüp başka bir tavaya alın ve önceden mühürlenmiş takoz dilimini bu tavada önlü arkalı 3 dakika daha pişirin. Sosu yakmamak için kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
  • Not: Yanında yeşillik ve kremalı patates tavsiye ediyorum.

Püf Noktası

Somon diliminin kalınlığına göre mühür ve pişirme derecesine önem verilmelidir.
**
Alkollü ürün reklamı, satışı veya tüketimini özendirme amacı bulunmamaktadır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
90 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Aysun Akar
· 23.02.2021

Merhaba Şarap yerine kullanılabilecek bir şey var mı? Teşekkürler

Uzman Kaan Yiğit bu yorumu beğendi
Tuba Nur Uyar
· 19.03.2021

Maden suyu kullanıyorum ben beyaz şarap isezencefil rendeliyorum içine 😌googleda da var alternatifler

Aysun Akar
· 19.03.2021

Teşekkür ederim 🌸deneyeceğim

Uzman Kaan Yiğit bu yorumu beğendi
Kaan Yiğit
· 21.03.2021

🤩🙏