Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem? Pratik ve Kolay Yemek Tarifleri | Kısık Ateş

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
21.05.2021
Sade Pirinç Pilavı Tarifi

Sade pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? Tane tane tereyağlı pirinç pilavı tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

40 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
08.11.2021
Mandalinalı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Mandalinalı Pırasa tarifi nasıl yapılır? Mandalinalı ve limon soslu pırasa yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan bu tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.

45 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
01.02.2023
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved

İçinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba tarifi: Terbiyeli köfteli çorba tarifi nasıl yapılır? Çorba terbiyesi nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir?

50 Dakika
4-6 Kişilik
116B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
20.05.2024
Mevsim Salatası Tarifi

Mevsim salatası, taze yeşillikler, havuç, lahana ve maydanozun bir araya gelerek oluşturduğu sağlıklı ve besleyici bir salata tarifidir. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeden elde edilen özel sosuyla lezzetini zirveye taşır. Bu salata, her mevsimde tüketebileceğiniz ve sofralarınıza tazelik katacak bir seçenektir. Özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal olan mevsim salatası, düşük kalorili ve vitamin dolu bir alternatiftir. Mevsim salatası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla pratik salata tarifi…

15 Dakika
2-4 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
09.09.2024
Şam Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Şambali tatlısı, Şam tatlısı adıyla da bilinir. Rivayete göre, Osmanlı döneminde Balkanlardan gelen göçmenler, yanlarında revani tatlısını da getirmişlerdir. Aynı dönemde, Hicaz-Yemen cephesinde savaşlar yoğunlaşmış ve bölgeden İzmir'e göç edenler, Halep tatlısını tanıtmışlardır. O dönemin maddi zorlukları nedeniyle, revani tatlısı için yeterli yumurta ve un bulunamadığından, bu malzemeler çıkarılarak Halep tatlısının sert ve kıtır yapısı ile revani birleştirilmiş ve böylece Şambali tatlısı ortaya çıkmıştır. Peki, bu lezzetli Şambali tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü Şam tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte adım adım, enfes Şam tatlısı tarifi...

60 Dakika
6-8 Kişilik
2B Görüntüleme