Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem?

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
13.08.2018
Fırın Patates Tarifi

Ekşi Kremalı muhteşem lezzet fırında patates... Bol peynirli fırında patates tarifi nasıl yapılır?

45 Dakika
2-4 Kişilik
69B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
02.01.2019
Peskütan Çorbası Tarifi

Peskütan nedir? Ekşiyen ayran, ateş üzerinde bir müddet karıştırılarak iyice ısıtılır. Ateşten indirdikten sonra içerisine taze ve soğutulmuş bir miktar daha ayran katılır. Elde edilen karışım tuzlanarak keseler içerisinde soğumaya bırakılır. İçerisindeki acımtırak su süzülüp, bir yoğurt kıvamını aldığında kimi yörelerde plastik kaplara, kimi yörelerde de küplere konularak saklanır. Bu işlemle elde edilen yoğurda 'Peskütan' denir. Peskütan çorbası tarifi nasıl yapılır?

35 Dakika
6-8 Kişilik
69B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
11.01.2021
Kadınbudu Köfte Tarifi

Orijinal Kadınbudu Köfte tarifi nasıl yapılır? Geleneksel kadınbudu köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?

50 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
21.04.2022
Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs mutfağının öne çıkan lezzetlerinin başında gelen Kıbrıs tatlısı, pratik ve hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Kıbrıs tatlısı, özel bir kek, şerbet ve kekin üzerine sürülen kremadan oluşuyor. Meşhur Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır? Orijinal Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir? Kıbrıs tatlısı kreması nasıl yapılır?

60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme