Kısık Ateş
Tarif

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs mutfağının öne çıkan lezzetlerinin başında gelen Kıbrıs tatlısı, pratik ve hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Kıbrıs tatlısı, özel bir kek, şerbet ve kekin üzerine sürülen kremadan oluşuyor. Meşhur Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır? Orijinal Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir? Kıbrıs tatlısı kreması nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 127
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
400 ml su
240 g toz şeker
4-5 damla vanilya özütü
Keki için:
3 adet büyük boy yumurta
100 g toz şeker
90 ml sıvı yağ
90 g galeta unu
70 g dövülmüş ceviz
50 g toz Hindistan cevizi
Muhallebisi için:
750 ml Pınar Süt
Pınar
75 g toz şeker
75 g buğday nişastası
150 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
Süslemek için:
toz Hindistan cevizi
nar taneleri
Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve toz şekeri ocağa alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatarak vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 160°C’ye ayarlayın.
  • Keki için: Yumurtaları ve toz şekeri 2-3 dakika köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip 10 saniye karıştırın. Galeta unu, Hindistan cevizi ve dövülmüş cevizi ekleyip sadece homojen olana kadar karıştırın.
  • 21x21 cm boyutunda yağladığınız kare borcama harcı dökün ve fırına verin, 30 dakika pişirin.
  • Keki fırından alınca, soğuyan şerbeti kekin tamamını ıslatacak şekilde üzerine dökün.
  • Bu sırada muhallebiyi hazırlamak için; krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadığında soğuması için kenara alın. (Soğutma işlemini hızlandırmak için başka bir kaba alıp çırpabilirsiniz.) Soğuk kremayı temiz bir kaba alıp koyu kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan muhallebiye ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  • Kekin üzerine kremalı muhallebiyi yayarak üzerini düzleştirin. Üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce nar taneleri ve Antep fıstığıyla süslemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
İncir Dolması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
562B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık şefim.

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Teşekkürler :)

Özlem Atakan
· 28.04.2022

Tarif nerde

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

‘Şerbeti için’ yazan kısmın yanında diğer reçetelerin başlığı var, tıklayıp görebilirsiniz :)

Özlem Atakan
· 28.04.2022

Galeta unu vs ne kadar ben mi göremedim

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

‘Şerbeti için’ yazan kısmın yanında diğer reçetelerin başlığı var, tıklayıp görebilirsiniz :)