- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- İncir Dolması Tarifi
Tarif
İncir Dolması Tarifi
Cevizli kuru incir dolmasının tam zamanı! İncir dolması tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli ve kaymaklı incir dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1İncirlerin sap kısımlarını kesip atın. Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
- 2Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün.
- 3İncirlerden birini elinize alın. Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin. Ceviz ile doldurun.
- 4Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Diğer incirleri de aynı şekilde doldurun.
- 5Tencereye su koyun. Önce harlı ateşte kaynatın. Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 6Üzerine pekmez gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın. Soğuması için bekletin.
- 7Sütkrem veya kaymak ile servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.