- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Zeytinli Grissini Tarifi
Tarif
Zeytinli Grissini Tarifi
Çıtır çıtır nefis bir atıştırmalık tarifi: Zeytinli Grissini Tarifi nasıl yapılır? Yapımı son derece pratik grissini tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü grissini hamuru nasıl yapılır? Evde zeytinli grissini yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g kuru maya
10 g tuz
30 g toz şeker
200 ml ılık su
60 ml zeytinyağı
80 g zeytin ezmesi
600 g Söke Tam Buğday Unu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir mikser makinasına, kuru maya, tuz, toz şeker ve ılık suyu koyun. 15 dakika mayanın aktif olması için bekleyin. Ardından karıştırmaya başlayın, içine zeytinyağı ve zeytin ezmesini ekleyin. Tam buğday ununu kontrollü bir şekilde ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Daha sonra hamuru tezgaha alıp toparlayın, üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 2Yağlı kağıdı tezgaha yayın. Mayalanan hamuru ortasına koyun. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyun. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Hamuru bir rulet veya keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde kesin. Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 3Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10-12 dakika altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
20 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.