Kısık Ateş
Tarif

Zeytinli Grissini Tarifi

Çıtır çıtır nefis bir atıştırmalık tarifi: Zeytinli Grissini Tarifi nasıl yapılır? Yapımı son derece pratik grissini tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü grissini hamuru nasıl yapılır? Evde zeytinli grissini yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g kuru maya
10 g tuz
30 g toz şeker
200 ml ılık su
60 ml zeytinyağı
80 g zeytin ezmesi
600 g Söke Tam Buğday Unu

Nasıl Yapılır?

  • Bir mikser makinasına, kuru maya, tuz, toz şeker ve ılık suyu koyun. 15 dakika mayanın aktif olması için bekleyin. Ardından karıştırmaya başlayın, içine zeytinyağı ve zeytin ezmesini ekleyin. Tam buğday ununu kontrollü bir şekilde ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Daha sonra hamuru tezgaha alıp toparlayın, üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Yağlı kağıdı tezgaha yayın. Mayalanan hamuru ortasına koyun. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyun. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Hamuru bir rulet veya keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde kesin. Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10-12 dakika altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sağlıklı Cheesecake Bar Tarifi
17B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Raw Enerji Bar Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Kaju Fıstıklı&Hurmalı Çikolatalı Atıştırmalık Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.