- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi
Tarif
Zeytinli Domatesli Poğaça Tarifi
Hem kahvaltı, hem çay saati için ikramlık olarak düşünülebilecek bir tarif. Zeytinli domatesli poğaça nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 19
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
30 g yaş maya
30 g margarin
30 g toz şeker
30 g tuz
1 adet yumurta
Harcı için:
100 g zeytin ezmesi
2-3 adet domates
30 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için: unu bir kaba eleyin ve ortasını çukurlaştırın.
- 2İçerisine mayayı, ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
- 3Mayanın üzerine un eleyerek bekletin.
- 4Bir tavada margarini eritin, soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamurla karıştırın.
- 5Hamurun üzerini örtün ve iki katı kabarıncaya kadar bekleyin.
- 6Bu esnada iç harcını hazırlayın. Zeytin ezmesi ve cevizi karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayın.
- 7Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp avucunuzun içinde bastırarak ortası çukur olacak biçimde yayvan bir şekil aldırın.
- 8Üzerlerine bir domates dilimi ve bir kaşık zeytinli harçtan koyun.
- 9180 derece fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.