- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zerdeçallı Yer Elması Çorbası Tarifi
Tarif
Zerdeçallı Yer Elması Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Yer Elması! Çok pratik yapımı ile zerdeçallı yer elması çorbası tarifi nasıl yapılır? Tüm detaylar için tarif videomu izlemeyi unutmayın...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yer elmasının kabukları
1/2 adet kuru soğan
15 g un
10 g toz zerdeçal
Üzeri için:
25 g kuru nane
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Yer elması kabuklarını bol suyla yıkayın.
- 2Soğanı iri küpler halinde doğrayın.
- 3Tencereye tereyağını alın, eriyen tereyağına soğanları ilave edip sotelemeye başlayın. Ardından bol su ile yıkadığınız yer elması kabuklarını ekleyin ve kavurun.
- 4Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra sütü ilave edin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın.
- 5Piştikten sonra içine zerdeçal ve bir miktar sıcak su ekleyerek blenderdan geçirin. Daha sonra süzgeçten geçirerek servis tabağına alın.
- 6Üzeri için bir tavada tereyağı, kuru nane ve pul biberi yaklaşık 30 saniye kavurun.
- 7Hazır olan çorbanın üzerine bu sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?