- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Zencefil Turşusu Tarifi
Tarif
Zencefil Turşusu Tarifi
Zencefil Turşusu, Japon mutfağına aittir. Genellikle suşi veya saşimi ile servis edilir ayrıca mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm. Zencefil turşusu tarifi nasıl yapılır? Zencefil turşusu için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 9B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g zencefil
95 g kaya tuzu
600 ml elma sirkesi
200 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayınız.
- 2Kaya tuzunu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayınız.
- 31 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatınız.
- 4Bu arada sirke ve toz şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatınız. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyiniz ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırınız. 1 hafta bekledikten sonra tüketiniz.
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.