Kısık Ateş
Tarif

Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi

Condensed milk yani yoğunlaştırılmış süt nedir, nasıl yapılır? Yoğunlaştırılmış süt nerelerde kullanılır? Tam ölçülü yoğunlaştırılmış süt tarifi evde nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere, Kısık Ateşte
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
Paylaş
  • 98B
  • 145
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
145 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve toz şekeri küçük, derin ve kalın tabanlı bir tencereye ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
  • Şekerin tamamı eridikten sonra karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başladığında karıştırmayın, aksi takdirde çatlayabilir ve kristalleşebilir.
  • Yaklaşık 35-40 dakika sonunda, süt miktarının yarı yarıya azalıp renginin biraz koyulaştığını ve kremsi bir yapıya geldiğini göreceksiniz.
  • Üstte bir miktar köpük oluştuğunu fark ederseniz, bir tahta kaşık veya spatulayla hafifçe sıyırın. (Eğer tencerenizin kenarında şekerli parçalar varsa onları yoğunlaştırılmış sütünüze karıştırmayın, bu da karışımınızı bozabilir)
  • Hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kavanoza dökün. Tamamen soğuduğunda hava almayan kavanozlarda ağzı kapalı şekilde saklayarak, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Buzdolabında 5-6 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
*Aroma vermesi için pişirmeye başlamadan önce içine 1 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış) ekleyebilirsiniz.
*Hazır pakette satılanlara oranla daha yoğun kıvamlı olacaktır. Bu nedenle kullanmadan önce bir miktar sütle çırparak seyreltebilirsiniz.
*Yoğunlaştırılmış Süt Nerelerde Kullanılır?
Sütün olduğu her türlü tatlıda yoğunlaştırılmış süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlıların vazgeçilmezidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karışık Turşu Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
49B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mandalinalı Lokum Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (4)

BeyzanurDemircan
· 15.11.2021

Bir nevi Süt reçeli diyebilir miyiz ?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 15.11.2021

Merhaba, süt reçeliyle aynı şey değil maalesef süt reçelinde karbonat gibi asit bazlı ürün kullanılıyor.

Ömer Faruk Onsekiz
· 02.12.2021

Baya güzel gözüküyor süt reçeline benzettim ama daha farklı denneyeceğim.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 03.12.2021

Çok teşekkür ederim 😊👍