- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
Tarif
Yoğunlaştırılmış Süt (Condensed Milk) Tarifi
Condensed milk yani yoğunlaştırılmış süt nedir, nasıl yapılır? Yoğunlaştırılmış süt nerelerde kullanılır? Tam ölçülü yoğunlaştırılmış süt tarifi evde nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere, Kısık Ateşte
Paylaş
- 96B
- 144
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve toz şekeri küçük, derin ve kalın tabanlı bir tencereye ekleyin.
- 2Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
- 3Şekerin tamamı eridikten sonra karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başladığında karıştırmayın, aksi takdirde çatlayabilir ve kristalleşebilir.
- 4Yaklaşık 35-40 dakika sonunda, süt miktarının yarı yarıya azalıp renginin biraz koyulaştığını ve kremsi bir yapıya geldiğini göreceksiniz.
- 5Üstte bir miktar köpük oluştuğunu fark ederseniz, bir tahta kaşık veya spatulayla hafifçe sıyırın. (Eğer tencerenizin kenarında şekerli parçalar varsa onları yoğunlaştırılmış sütünüze karıştırmayın, bu da karışımınızı bozabilir)
- 6Hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kavanoza dökün. Tamamen soğuduğunda hava almayan kavanozlarda ağzı kapalı şekilde saklayarak, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Buzdolabında 5-6 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
*Aroma vermesi için pişirmeye başlamadan önce içine 1 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış) ekleyebilirsiniz.
*Hazır pakette satılanlara oranla daha yoğun kıvamlı olacaktır. Bu nedenle kullanmadan önce bir miktar sütle çırparak seyreltebilirsiniz.
*Yoğunlaştırılmış Süt Nerelerde Kullanılır?
Sütün olduğu her türlü tatlıda yoğunlaştırılmış süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlıların vazgeçilmezidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?