- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Tarif
Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Yeni yıla küçük tatlı kurabiyelerle girin. Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 26B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g un
2 g karbonat
4 g toz zencefil
3 g toz tarçın
2 g toz karanfil
50 g esmer şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
250 g pudra şekeri
10 g limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Esmer şeker ve tereyağını bir kapta birbirine yedirin.
- 2İçine 1 adet bütün yumurtayı ekleyin. Ardından un, karbonat, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyip yoğurun.
- 3Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açıp şekilli kalıplarla kesin.
- 4Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- 5Kurabiye kreması için; yumurta akı ve pudra şekerini iyice çırpın. İçine limon suyu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Hazır olan kremayı ayrı ayrı kaplara bölün. Tercihen gıda boyaları ile renklendirin ve sıkma torbası yardımı ile kurabiyelerin üzerlerini süsleyin.
- 6Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.