- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kedidili Bisküvisi Tarifi
Tarif
Kedidili Bisküvisi Tarifi
Hazır satılan kedidili bisküvileri yerine orijinal kedidili hamurundan harika bisküviler yapabilirsiniz. Nasıl mı?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 143
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
2 g tuz
50 g pudra şekeri
5 g toz vanilya
70 g un (elenmiş)
20-25 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtalar sarısı ve beyazı olarak ayrılır.
- 2Beyazlarına bir tutam tuz eklenir, mereng elde etmek için köpük kıvamına gelene dek mikserde çırpılır.
- 3Sarıları bir karıştırma kabına alınır, üzerine pudra şekeri ve vanilya eklenir. Krema kıvamı elde edene kadar mikserde çırpılır.
- 4Krema karışımına, 2-3 aşamada mereng eklenir. Bir spatula yardımıyla alttan üste olacak şekilde karışımlar birbirine yedirilir yani fold edilir.
- 5Üzerine elenmiş un eklenir ve yavaşça fold etmeye devam edilir. Bu aşamadan sonra kedidili hamurunuz hazır olacaktır
- 6Hamur karışımı sıkma torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 7-8 cm eşit uzunluklarda sıkılır.
- 7Üzerlerine eşit miktarda toz şeker serpilir.
- 8Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Kızarmaya başladığında kedidili bisküvileriniz hazır demektir.
- 9Dilediğiniz pasta ve tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?