- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
Tarif
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
Bugün sizlere çok severek yaptığım ve yediğim bir tariften bahsetmek istiyorum. Fırında yer fıstıklı Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tava
Paylaş
- 14B
- 106
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Brüksel lahanası
1 diş sarımsak
1/2 adet limon suyu
2 dal taze kekik
100 g kavrulmuş yer fıstığı
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Lahanaları güzelce yıkayın ve kötü olan yaprakları varsa temizleyin.
- 2Daha sonra tamamını ortadan ikiye kesin.
- 3Tereyağını geniş bir tavaya alın ve eritmeye başlayın. Üzerine ikiye bölünmüş lahanaları ve ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce soteleyin.
- 4Bu işlem yaklaşık 15 dakika sürecektir. Hem yumuşamasına hem de suyunu salmasına yardımcı olacaktır.
- 5Soteleme işleminden sonra ekşi krema, krema, limon suyu, taze kekik ve kavrulmuş yer fıstıklarını da ekleyerek biraz daha pişirin.
- 6Hafif karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
- 7Son olarak tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.