Kısık Ateş
Tarif

Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Barbunya Pilaki Tarifi
Paylaş
  • 126B
  • 193
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
50 g domates salçası
300 g ayıklanmış barbunya
2 adet olgun domates
500 ml sıcak su
5 g tuz
1 tutam toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Barbunyayı yıkayın ve ayıklayın. Daha sonra tekrar bol suyla yıkayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından küp veya halka halka doğranmış havucu tencereye ekleyin, 4-5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ayıklanmış barbunyaları da ekledikten sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Son olarak suyunu, tuzunu ve toz şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Barbunyalar yumuşadığında ocağın altını kapatıp, demlenmesi için oda sıcaklığına gelene dek kapağını açmayın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Tezcan Yüceünüvar

Şefim zeytinyağlıların kapağı soğuyuncaya kadar kapalı mı kalmalı , ya da biraz açık mı olmalı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.03.2021

Biraz açık olmasında fayda var.

Aynur Akbayrak
· 01.03.2021

Havucları halka halka kesiniz demişsiniz ama siz öyle yapmamışsınız🤔

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 01.03.2021

Bunun pek bir önemi yok, halka halka veya küp doğrayabilirsiniz.

Gönül Kalkan
· 11.03.2021

Sayın şefim gram nedir Allah aşkına. Herkesin evinde terazisi yok. Çay kaşığı, yemek kaşığı vs. Ölçüler verilse ne güzel olurdu. Saygılar ....

Hjk Kjh
· 21.03.2021

"Malzeme ListesiÖlçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayınız."