Kısık Ateş
Tarif

Tutmaç Çorbası Tarifi

En eski Türk yemeklerinden biri olan Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Tutmaç Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 57B
  • 128
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 ml su
250 g kuşbaşı kuzu eti
5 g tuz
Erişte Hamuru için:
140 g un
1 adet yumurta
75 ml su
3 g tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
500 g süzme yoğurt
20 g un
2 diş ezilmiş sarımsak
240 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini 1200 ml kadar suda haşlayın üzerinde oluşan köpükleri sık sık temizleyin. Daha sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın, tuzunu ekleyin.
  • Erişte hamuru için; Un, yumurta, su ve tuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ortadan 2’ye bölüp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Kare şeklinde keserek parçalara ayırın.
  • Hazır olan erişte hamurlarının yarısını bol tereyağında kızartın ve havlu kağıdın üzerine alın. (burada sunum için bir avuç kızarmış hamurlardan kenara ayırın) Daha sonra haşlanan etlerin suyuna ekleyin ve etlerle beraber haşlanmalarını sağlayın.
  • İşlem görmemiş diğer erişte hamurları için; haşlanmış et suyunun bir kısmını ayrı bir tencereye alıp erişteleri haşlayın.
  • Terbiyesi için: Geniş bir kasede yumurta, süzme yoğurt, un, ezilmiş sarımsaklar ve et suyunu boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazır olan terbiyeyi, etlerin ve kızarmış hamurların olduğu suya ekleyin. Son olarak haşlanmış hamurlu et suyunu da üzerine ekleyip tüm malzemeleri tek bir yerde birleştirin.
  • Kısa bir süre daha çorbanızı karıştırarak kaynatın ve bir kaseye alın.
  • Kızarmış tereyağı ve ayırdığınız kızarmış eriştelerle servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabak Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

Yaptım çok çok güzel oldu! Internette bulabileceginiz hem en geleneksel tarif hem de en lezzetlisi kesinlikle! Elinize sağlık, teşekkürler bu güzel reçete için !

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.04.2022

Harika 👏👏 Ellerine sağlık 👍👨‍🍳😊