- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Supangle Tarifi
Tarif
Supangle Tarifi
Orijinal lezzet: Supangle tarifi nasıl yapılır? Evde kolay Supangle tarifi, tam kıvamında Supangle yapımı ve püf noktaları…
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 117
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 g toz şeker
45 g un
25 g kakao
1 adet küçük boy yumurta sarısı
40 g bitter çikolata, kıyılmış
50 ml buz gibi soğuk su
kaselerin tabanına koymak için limonlu kek, kakaolu kek vs.
Nasıl Yapılır?
- 1Sunum yapacağınız kaselerin tabanına kekleri paylaştırın. Açıkçası ben burada limonlu kek kullanmanızı şiddetle öneririm, çok yakışıyor 😊
- 2Süt, toz şeker, elenmiş un, elenmiş kakao ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıcı ile karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, ocaktan alın.
- 3Kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
- 4Soğuk suyu ekleyerek çırpıcı ile karıştırın. Tamamen karışsın.
- 5Supangleyi başka bir karıştırma kabına alın ve mikser ile tamamen soğuyana kadar çırpın, artık duman çıkmıyorsa tamamdır. (Üstünde kabuk oluşmaması için bu kısım önemli.)
- 6Keklerin üzerine hazır olan muhallebiyi bölüştürüp, buzdolabında en az 2 saat soğuyana kadar bekletin.
- 7Servis etmeden önce üzerine çırpılmış krema ekleyip, fıstık veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu tarif 4 kişiliktir.
*Servis kaselerinin tabanına koymak için: limonlu kek, kakaolu kek veya brownie kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?