Kısık Ateş
Tarif

Sultan Lokumu Tarifi

Türk mutfağının en gözde tatlarından Sultan Lokumu tarifi... Sultan lokumu nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sultan Lokumu Tarifi
Paylaş
  • 37B
  • 249
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 ml Pınar Süt
Pınar
10 g vanilya
3 g damla sakızı
100 g toz şeker
200 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Unu tereyağında hafifçe kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş çırpma teli ile çırparak ekleyin.
  • Vanilya, damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
  • Oda sıcaklığına gelince dondurucuda 2-3 saat bekletin.
  • Soğuyan muhallebiyi elinizde yuvarlayarak Hindistan cevizine bulayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bademli Keşkül Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Jale Kardesoglu
· 25.04.2020

Rafet chef in canlı yayınını izliyorum

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi