- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sultan Lokumu Tarifi
Tarif
Sultan Lokumu Tarifi
Türk mutfağının en gözde tatlarından Sultan Lokumu tarifi... Sultan lokumu nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 37B
- 249
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
10 g vanilya
3 g damla sakızı
100 g toz şeker
200 g Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Unu tereyağında hafifçe kavurun.
- 2Sütü yavaş yavaş çırpma teli ile çırparak ekleyin.
- 3Vanilya, damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- 5Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- 6Muhallebiyi ocaktan alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
- 7Oda sıcaklığına gelince dondurucuda 2-3 saat bekletin.
- 8Soğuyan muhallebiyi elinizde yuvarlayarak Hindistan cevizine bulayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?