- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Sucuklu ve Labneli Bulut Omlet Tarifi
Tarif
Sucuklu ve Labneli Bulut Omlet Tarifi
Sucuklu ve Labneli Bulut Omlet tarifi nasıl yapılır? Bulut omlet: son derece lezzetli omlet tarifi...
25 Dakika
1 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava, Çırpma
Paylaş
- 32B
- 285
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle 3 adet yumurtanın beyazı ve sarısını dikkatlice ayırın.
- 2Daha sonra ayırdığınız 3 adet yumurta beyazı ve toz şekeri bir çırpma kabına alıp kabarana kadar çırpın.
- 3Ayrı bir yerde 3 adet yumurta sarısına tuz ekleyip çatalla karıştırın.
- 4İki karışımı da tek bir yerde spatula yardımıyla birleştirin. Burada fold tekniği kullanmaya özen gösterin. *Fold tekniği: Havalandırarak ve yavaş yavaş spatula ile katlayarak karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır.
- 5Tereyağı erittiğiniz orta genişlikteki bir tavaya, omlet harcını ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın. En kısık ateşte 5 dk. pişmeye bırakın.
- 6Bu esnada küp doğranmış sucukları bir tavada pişirin.
- 7Alt kısmı pişen omleti seri bir hareketle katlamadan önce pişen sucukları ve labne peynirini ilave edin. Daha sonra omleti spatula ile nazikçe katlayın.
- 8Katlanan kenarlarını da kızartın.
- 9Daha sonra güzel bir servis tabağına alarak hızlıca servis edin.
Püf Noktası
*Pişirme esnasında tavanın kapağı hiç hava almayacak şekilde sıfıra sıfır oturmalı.
*İç harcında dilediğiniz şarküteri ürünlerini kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?