- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
Tarif
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
Pilav nasıl yapılır? Sucuklu taze otlu pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Tane tane pilav yapmanın püf noktaları nelerdir? Sucuklu pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g baldo pirinç
20 ml ayçiçek yağı
400 ml sıcak et suyu
tuz
akbiber
1/2 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci bol suda yıkayıp bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
- 2Bir pilav tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Ardından süzülmüş pirinçleri ekleyip 6-7 dk. kavurun.
- 3Kavrulan pirince sıcak et suyunu ilave edin. Tuz ve akbiberle lezzetlendirin.
- 4Tencerenin kapağı kapalı şekilde harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 5Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dk. demlendirin.
- 6Ayrı bir tavada küp küp doğranmış sucukları kısık ateşte güzelce pişirin.
- 7Demlenen pilava kıyılmış maydanozları ve pişmiş sucukları ekleyip karıştırın.
- 8Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.