- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Spaghetti Carbonara Tarifi
Tarif
Spaghetti Carbonara Tarifi
İtalyan mutfağının en ünlü tariflerinden birisi olan Spaghetti Carbonara; yumurta, pecorino peyniri ve dana baconla yapılan soslu bir makarna tarifidir. Tüm detaylar için videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 132B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g spaghetti makarna
30 g rendelenmiş Pecorino Romana peyniri
2 adet yumurta sarısı
100 g dilimlenmiş dana bacon (dana füme antrikot)
taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnayı pişirmek için derin ve geniş bir tencerede su kaynatın, su kaynadıktan sonra tuz ekleyin. Kaynayan tuzlu suya spagetti makarnayı alın, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 1 dakika az pişirin ve makarna suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın.
- 2Makarna sosu için geniş bir kaba pecorino peyniri ve 2 adet yumurta sarısını alın, bir çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın. Haşladığınız makarna suyundan yarım kepçe kadar içine ekleyin ve krema kıvamı alana kadar çırpın. Ardından taze çekilmiş karabiberle lezzetlendirin ve sosu kenara alın.
- 3Dana baconı küçük parçalar halinde kesin. Geniş bir tavaya tereyağı ve dana baconları alın, orta ateşte yaklaşık 2-3 dakika eşit şekilde pişirin. Üzerine haşlanmış makarnayı ve az miktarda makarna suyunu ilave ederek tekrar karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- 4Üzerine pecorino kremasını hızlıca ilave edin, iyice karıştırarak makarna ve sosun birbirine geçmesini sağlayın. (Ocağın altını kapatma sebebimiz yumurtaların pişmesini engellemek) Spaghetti Carbonara hazır.
- 5Sıcak olarak bir servis tabağına alın. Üzerini pecorino peyniri ve tavada kalan pişmiş dana baconla süsleyin, taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Carbonara yapmak için önerilen peynir olan Pecorino Romano, çok tuzlu ve lezzetli bir İtalyan peyniridir, bu nedenle tuz ilavesine gerek yoktur.
*Pecorino Romana peyniri Parmigiano-Reggiano veya ikisinin birleşimidir.
*Carbonaranın çok cıvık olduğunu fark ederseniz biraz rendelenmiş pecorino peyniri ekleyerek kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz. Çok yapışkan ve yoğun olduğunu görürseniz 1-2 yemek kaşığı makarnanın pişme suyundan ilave edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.7
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?