- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Spagetti Bolonez Tarifi
Tarif
Spagetti Bolonez Tarifi
Makarna sevenlerin tam ağzına layık bolonez solu spagetti tarifidir.
45 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 49B
- 125
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g spagetti
30 g ayçiçek yağı
250 g kıyma
50 g soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
3 adet domates
1 adet kapya biber
tuz
karabiber
20 g sebze bulyon
2 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
Üzeri için:
parmesan peyniri
taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Kaynayan tuzlu suya makarnayı koyun ve aldente derecesinde haşlayın.
- 2Haşlanan makarnayı süzerek kenarı alın.
- 3Bir sos tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.
- 4İçerisine doğranmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu ekleyerek hafif kavrulana kadar karıştırın. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin. (6-7 dakika)
- 5Bu sırada domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kapya biberin de çekirdeklerini temizleyerek küp küp doğrayın.
- 6Kıymalı harcın içine ekleyin. Ardından tuz, karabiber, sebze bulyon, taze kekik ve biberiye ilave edin. Kaynayana ve sos kıvamı alana kadar karıştırın.
- 7Hazır olan bolonez sosu ister makarnayla karıştırın isterseniz de makarnanın üzerine dökerek servis tabağına alın.
- 8Fesleğen yaprakları ve parmesan peyniri ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar (2)
Şef kıyma havuç yakışmadı sanki veya tarifte bir sıkıntı var fotoğrafta tarifinizdeki sos gözükmüyor beğenmedim