- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Soğuk Naneli Kapya Biber Çorbası Tarifi
Tarif
Soğuk Naneli Kapya Biber Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Kırmızı Kapya Biber! Yaz aylarında içinizi ferahlatacak soğuk naneli kapya biber çorbası tarifi nasıl yapılır? Peki, soğuk kırmızı biber çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 9B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet olgun domates
2 adet kapya biber
1 litre su
tuz
4-5 yaprak taze nane
2 diş sarımsak
Servis için:
1/4 adet salatalık
taze nane
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri ve kapya biberleri bütün olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kapya biberlere gelişi güzel bıçakla delikler açın. Üzerlerine bir miktar tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15 dakika közleyin.
- 2Fırında közlenen domates ve kapya biberlerin soğuduktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun, irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine labneyi, suyu, tuzu ve taze naneyi ilave edip mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
- 3Servis etmeden önce salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.
- 4Güzel bir servis kasesine hazırlamış olduğunuz soğuk çorbayı alın. Doğranmış salatalığı çorbanın tam ortasına yerleştirin, taze nane yaprakları ve ekşi kremayla süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.