- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Toyga Çorbası Tarifi
Tarif
Toyga Çorbası Tarifi
Anadolu mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi... Terbiyeli toyga çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 81B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
300 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 g un
200 ml et suyu
yeteri kadar tuz
Üzeri için: tereyağı, nane, pul biber
Nasıl Yapılır?
- 11 litre suda önceden ıslatılmış nohut ve buğdayı haşlayın.
- 2Terbiyesi için: süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
- 3Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
- 4Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
- 5Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).
Püf Noktası
*Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.