- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Soğan Halkası Tarifi
Tarif
Soğan Halkası Tarifi
Soğan halkası, özellikle atıştırmalık olarak veya fast food gibi yemeklerin yanında alternatif olarak sıkça tercih edilmektedir. Hem ev yapımı hem de restoran menülerinde yaygın olarak bulunmaktadır. Bu kızartılmış atıştırmalık hem çıtır çıtır dış kabuğu hem de yumuşak ve aromatik iç yapısıyla dikkat çekmektedir. Hazırsanız, bu lezzetli soğan halkasının detaylarına geçelim! Evde soğan halkası tarifi nasıl yapılır? Çıtır soğan halkası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 4B
- 37
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g beyaz un
25 g nişasta
10 g kabartma tozu
1-2 tutam tuz
200-250 ml soğuk maden suyu
100 g panko veya galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanın kabuklarını soyun ve kalın halkalar halinde dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
- 2Derin bir kapta un, nişasta, kabartma tozu, tuz ve maden suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle güzelce çırpın. Ardından bir süzgeçten geçirin.
- 3Dilimlenmiş soğan halkalarını hazırladığınız harca batırın. Her tarafının iyice kaplandığından emin olun.
- 4Dışını kaplamak için pankoyu bir kaba koyun. Harca batırdığınız soğan halkalarını tamamını pankoya bulayın. Panko, kızartmaların daha çıtır olmasını sağlar. Pankoya alternatif olarak galeta unu da kullanabilirsiniz.
- 5Önceden kızdırılmış derin yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- 6Kızarmış soğan halkalarını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
15 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.