Kısık Ateş
Tarif

Soğan Halkası Tarifi

Soğan halkası, özellikle atıştırmalık olarak veya fast food gibi yemeklerin yanında alternatif olarak sıkça tercih edilmektedir. Hem ev yapımı hem de restoran menülerinde yaygın olarak bulunmaktadır. Bu kızartılmış atıştırmalık hem çıtır çıtır dış kabuğu hem de yumuşak ve aromatik iç yapısıyla dikkat çekmektedir. Hazırsanız, bu lezzetli soğan halkasının detaylarına geçelim! Evde soğan halkası tarifi nasıl yapılır? Çıtır soğan halkası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Soğan Halkası Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g beyaz un
25 g nişasta
10 g kabartma tozu
1-2 tutam tuz
200-250 ml soğuk maden suyu
100 g panko veya galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuklarını soyun ve kalın halkalar halinde dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
  • Derin bir kapta un, nişasta, kabartma tozu, tuz ve maden suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle güzelce çırpın. Ardından bir süzgeçten geçirin.
  • Dilimlenmiş soğan halkalarını hazırladığınız harca batırın. Her tarafının iyice kaplandığından emin olun.
  • Dışını kaplamak için pankoyu bir kaba koyun. Harca batırdığınız soğan halkalarını tamamını pankoya bulayın. Panko, kızartmaların daha çıtır olmasını sağlar. Pankoya alternatif olarak galeta unu da kullanabilirsiniz.
  • Önceden kızdırılmış derin yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kızarmış soğan halkalarını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Bruschetta Tarifi
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Abista Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Kaju Fıstıklı&Hurmalı Çikolatalı Atıştırmalık Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.