- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi
Tarif
Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi
Damla sakızı ve sütlaç sevenleri buluşturan, enfes bir fırın sütlaç tarifi. Sakızlı fırın sütlaç tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 16B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50-60 g pirinç
170 g toz şeker
50 g buğday nişastası
10 g vanilya
2-3 parça dövülmüş damla sakızı
üzeri için: vanilyalı dondurma
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci iyice yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlamaya başlayın.
- 2Pirinç piştikten sonra suyunun çekmesini bekleyin.
- 3Suyunu çeken pirince süt, vanilya, toz şeker ve damla sakızı ilave ettikten sonra karıştırarak 6-7 dakika daha kaynatın.
- 4Bir miktar soğuk sütün içinde açtığınız nişastayı kaynayan karışıma ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kaselere pay edin.
- 5Fırın tepsisine dizdiğiniz kaselerin yarısına gelecek kadar su koyun.
- 6220°C'ye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 7Servis ederken üzerine vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (4)
Tarifinizi 1e 1 uyguladım ama sonuç pek olumlu değildi1-25 gr nişasta çok az. uzun süre kaynatmam rağmen sulu bir kıvamoluştu. buzdolabında 2 gün sonunda bile tam kıvama gelmedi.2- 5gr. sakız bu ölçülere çok fazla . sütlaca acı bir tad verdi.teşekkürler.