Kısık Ateş
Tarif

Raclette & Rösti Tarifi

Lezzetli bir İsviçre klasiği olan Raclette ve Rösti, sıcak ve eriyen peynirle çıtır patatesin mükemmel birleşimidir. Bu tarifte, tereyağında kızartılan röşti, eriyen raclette peyniriyle taçlandırılır ve yanındaki turşu ile karışık yeşilliklerle servis edilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli patates röşti tarifiyle sevdiklerinizi şımartmak işte bu kadar kolay! Röşti yapmanın tüm püf noktaları için hemen tıklayın ve tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 9B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük boy patates
5 g tuz
5 g beyaz biber
20 ml zeytinyağı
10 g Pınar Tereyağı
70 g raclette peyniri
Servis için:
salatalık turşusu
soğan turşusu
karışık yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Patatesi 100°C sıcaklıktaki fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Rahat rendelenebilmesi için dışı hafif pişmiş, içi biraz sert kalacak şekilde olmalıdır.
  • Fırından çıkardığınız patatesi soğutun ve rendenin iri yüzeyi ile uzunlamasına rendeleyin. Ardından bir miktar tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelediğiniz patatesi tavanın tabanına eşit şekilde yayın (künefe gibi). Röştiyi her iki tarafı da altın rengini alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Patatesler kızarmaya başladığında tereyağını ekleyin ve kızarması için bir süre daha pişirin.
  • Raclette peynirini ayrı bir raclette makinesinde eritin. *Raclette peyniri, İsviçre'ye özgü, iyi eriyen ve lezzetli bir peynir türüdür. Alternatif olarak, tavada veya mikrodalga fırında da eritilebilirsiniz. Raclette peyniri yerine, eski kaşar, Kars gravyeri veya cheddar peyniri gibi iyi eriyen peynirleri de kullanabilirsiniz.
  • Kızarmış röştiyi servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş peyniri dökün. Salatalık turşusu, soğan turşusu ve karışık yeşillikler eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Rösti Nedir: Rösti, İsviçre mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan bir tür patates yemeğidir. Rösti, rendelenmiş patateslerden yapılır ve genellikle tereyağında veya sıvı yağda kızartılır. İnce bir tabaka halinde pişirilir ve dışarıdan çıtır, içten yumuşak bir dokuya sahiptir. Rösti, genellikle kahvaltıda veya bir yemek yanında garnitür olarak servis edilir. İçine ek malzemeler de eklenebilir, örneğin peynir, soğan veya salam gibi.
*Raclette Nedir: Raclette, öncelikle İsviçre, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde tüketilen bir peynir tabağıdır. Raclette peyniri, genellikle özel bir ızgarada veya ısıtıcıda eritilir ve ardından pişmiş sebzeler, patates, salam veya jambon gibi malzemelerle servis edilir. Herkes kendi tabağına eritilmiş peyniri ve istediği diğer malzemeleri ekleyerek kişiselleştirilmiş bir yemek hazırlayabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kaşarlı Kırmızı Biber Tarifi
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Semizotu Soslu Patates Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dolgulu Fırınlanmış Mantar Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.