Kısık Ateş
Tarif

Piruhi Mantısı Tarifi

Lezzetli hamuruyla geleneksel Piruhi Mantısı tarifi nasıl yapılır? Piruhi mantısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 43B
  • 171
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
120 g tulum peyniri veya lor peyniri
1/4 demet maydanoz
Hamuru için:
350 g un
45 ml su
20 g sıvı yağ
2 adet yumurta
Sosu için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml sıvı yağ
50 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için; bir kasede doğranmış soğanı ovun. Üzerine tulum peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Hamuru için; geniş bir kaba 350 g unu alın ortasına çukur açıp, su, sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı ekleyip ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru toparlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru iki beze olacak şekilde ikiye bölün. Bir bezeyi tezgahta incecik olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurdan mantı boyutundan biraz daha büyük kareler çıkaracak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
  • Üzerlerine hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
  • Üçgen şeklinde kapatın ve çatal yardımıyla kenarları kapatın.
  • Tencerenin yarısından biraz fazla olacak şekilde su koyun, 1 tutam tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan tuzlu suyun içerisine hazırladığınız üçgen hamurları atın ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişen hamurları süzerek tabağa aktarın.
  • Sosu için: Bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve cevizi ekleyip kavurun.
  • Kavrulan cevizleri hamurların üzerine gezdirin. Piruhi tarifi hazır, afiyet olsun!

Püf Noktası

*Mantı hamurlarını eşit olarak kesmeye özen gösterin.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NNTS24Y2894006 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Haluj Mantısı Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Anne Poğaçası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (7)

KağanAydoğan
· 22.05.2020

Tatar Mantısına benziyor.

Melih Yıldırım
· 22.06.2020

Benzerlik gösterebilir 😃

Lerzan Gönültaş
· 22.05.2020

Taze makarnayı 10 dk. haşlamak 🤔

Melih Yıldırım
· 23.05.2020

Lerzan hanım merhaba. Bu tarifi taze makarna gibi düşünmemek gerekir maalesef , sert bi hamura sahip ayrıca taze makarna kadar çok yumurtalı değil. Tabi ki kendi damak zevkinize göre uyarlabilirsiniz fakat ortalama pişirme dakikası tarifteki gibidir.🙂

Sude sena Bayram
· 23.05.2020

Her yerde bu mantı birçok şekilde gözlemlenebiliyor. Karabük’te yaşıyorum ikisi bitişik ilçelerimiz olmasına rağmen Safranbolu’da torba yoğurtlu ve naneli olarak peruhi adında; Eflani’de ise içinde kıymalı yumurta olucak şekilde hazırlanan pörüşke ismiyle anılır.(Bir eflanili olarak genel olarak yeme şeklinde mantıları yufka ekmeğinin içine sarılarak tüketilir diyebilirim.)

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.05.2020

Vayy! Bu harika bilgi için teşekkürler sude 🤗🙏