- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi
Tarif
Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi
Azerbaycan mutfağının en özel ve lezzetli tariflerinden biri olan Gürze mantısı nasıl yapılır? Gürze mantısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Paylaş
- 18B
- 103
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
su
10 g tuz
60 g yumurta
İç Harcı için:
50 g kuru soğan
250 g karışık dana ve kuzu kıyma
tuz&karabiber
Servis Önerisi:
sumak
klarife tereyağı
mikro yeşillik
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: un, su, tuz ve yumurta hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.
- 2Yoğurulan hamur dinlenmeye bırakılır. Yaklaşık 15 dakika.
- 3İç harcı için: soğan rendelenir. Kıymalar, soğan ile karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilir.
- 4Hamur ince olacak şekilde açılır ve yuvarlak şeklinde bir çember yardımıyla kesilir.
- 5İç harçtan ortalama 20 g hamurun ortasına yerleştirilir. Kendine has örgü katlama şeklinde bükülür.
- 6Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edilir. Üzerine eritilmiş klarife tereyağı gezdirilir.
- 7Tabağı süslemek için ortasına mikro yeşillikler yerleştirilir ve servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.