- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Anne Poğaçası Tarifi
Tarif
Anne Poğaçası Tarifi
Anne eli değmiş gibi mis kokulu lezzetli poğaçalar yapmak için tarifimizi mutlaka deneyin. Tam ölçülü mayalı anne poğaçası tarifi nasıl yapılır? Sucuklu poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
55 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 küçük paket yaş maya
200 ml sıvı yağ
700 g un
1-2 tutam tuz
yumurta sarısı
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kapta 240 ml (1 bardak) süt ılıtılıp içinde mayayı eritin.
- 2Üzerine kalan süt (240 ml/1 bardak), sıvı yağ, un ve tuzu ekleyip güzelce yoğurmaya başlayın.
- 3Yaklaşık 1 buçuk saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
- 4Mayalanan hamuru birkaç kez yoğurduktan sonra yuvarlayarak şekil verin. İçerisine küp doğranmış sucuk yerleştirip kapatın.
- 5Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 220°C’de 12-13 dakika kontrollü olarak pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (2)
Sayın moderatörVermiş olduğunuz poğaça tarifini lütfen benim için dikkatlice tekrarokuyunuz.Malzemeler ve yapılış içeriği birbirini tutuyor mu inceleyiniz.Ben uzun zamandır bu kısık ateş platformunu severekkullanıyorum. Seçkin şeflerintariflerini evde yapıyor olmam beni çok mutlu ediyordu taki sizin anne poğaça tarifinizi yapana kadar.Bugün büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Emeklerim ve malzemelerim boşa gitti.Lütfen bir daha ki reçetenizi hazırlarken daha dikkatli olmanızı dilerim.Pınar Tas