- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Peynirli Pide Tarifi
Paylaş
- 98B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml ılık su
1 paket kuru maya
6 g toz şeker (1 tatlı kaşığı)
650-700 g un (5 su bardağı)
8 g tuz
25-30 ml zeytinyağı
İç Harcı için:
yumurta akı
su
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık su ve ılık sütü bir kaba alın. İçine kuru maya ile birlikte şekeri ekleyin ve karıştırın.10 dakika mayanın aktive olması için bekleyin.
- 2Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve tuzu üzerine serpin. Unun içine havuz açın. Açtığınız havuzun içine hazırladığınız mayayı ve zeytinyağını koyun ve karıştırın.
- 3Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, mayalanması için hamuru 45 dakika dinlendirin.
- 46-7 parça eşit bezeler koparıp yuvarlayın ve 15 dakika tekrar dinlendirin.
- 5Fırını alt üst ayarda 240°C’ye ısıtın.
- 6İç harcı için kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştırın.
- 7Un serptiğiniz tezgahta her bezeyi önce elinizle sonra merdaneyle ileri geri olacak şekilde açın, uzun bir şekil elde edin.
- 8Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akı sürüp içe doğru katlayın.
- 9Üzerine bolca peynir karışımından koyup su serpiştirin. Küçük tereyağı parçaları da ekleyin ve üzeri pişene kadar fırına verin. (ortalama 25 dakika)
- 10İsterseniz pideyi fırından almadan bir dakika önce ortasına bir yumurta sarısı ekleyin.
- 11Pidelerin kenarlarına sıcakken tereyağı sürün ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Öneri:
Farklı pide tarifleri için tıklayın: https://www.kisikates.com.tr/tarifler/hamur-isi/pide-18
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.