Kısık Ateş
Tarif

Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi

Taze otlu labneli kapalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
1 kg un
20 g maya
15 g toz şeker
20 g tuz
650 ml su
İç Harcı için:
1/2 demet maydanoz
1 demet taze yeşil soğan
1/2 demet taze nane
70 ml zeytinyağı
2 adet yumurta
150 g Pınar Labne
Pınar
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun. Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
  • İç harcı için; maydanozu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın.Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve yeşillikleri ekleyin, bir kaç dakika soteleyin. Yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın ve hızlıca karıştırın, ocağı kapatın. Hazırladığınız harca labne ilave edin ve karıştırın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 1-2 dakika daha yoğurun ve istediğiniz ölçüde pidelik parçalar kesin ve oklava yardımı ile uzunlamasına açın.
  • Hamurun yarısına harcı uzunlamasına yayın ve diğer tarafını labneli harcın üzerine kapatın.
  • Hazır olan pideleri tepsilere yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 220°C'deki fırında yaklaşık 20- 25 dakika kızarana kadar pişirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Konya Yağ Somunu Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
63B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ramazan Pidesi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.