- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
Tarif
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
Taze otlu labneli kapalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 13
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
1 kg un
20 g maya
15 g toz şeker
20 g tuz
650 ml su
İç Harcı için:
1/2 demet maydanoz
1 demet taze yeşil soğan
1/2 demet taze nane
70 ml zeytinyağı
2 adet yumurta
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun. Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
- 2İç harcı için; maydanozu, yeşil soğanı ve taze naneyi ince ince kıyın.Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve yeşillikleri ekleyin, bir kaç dakika soteleyin. Yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın ve hızlıca karıştırın, ocağı kapatın. Hazırladığınız harca labne ilave edin ve karıştırın.
- 3Dinlendirdiğiniz hamuru 1-2 dakika daha yoğurun ve istediğiniz ölçüde pidelik parçalar kesin ve oklava yardımı ile uzunlamasına açın.
- 4Hamurun yarısına harcı uzunlamasına yayın ve diğer tarafını labneli harcın üzerine kapatın.
- 5Hazır olan pideleri tepsilere yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 220°C'deki fırında yaklaşık 20- 25 dakika kızarana kadar pişirin ve servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.