- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifleri
- Peynirli Cevizli Kraker Tarifi
Tarif
Peynirli Cevizli Kraker Tarifi
Ağızda dağılan bu lezzete bayılacaksınız. Kolay tuzlu kraker tariflerine nefis bir öneri: Peynirli cevizli kraker tarifi nasıl yapılır? Baharatlı tuzlu kraker yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 9B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
210 g un
5 g tuz
5 g kırmızı toz biber
8 g taze çekilmiş karabiber
20 g mavi haşhaş tohumu
200 g parçalanmış ceviz içi
2 adet orta boy yumurta sarısı
115 g Alfa Krema Yağı, soğuk ve küp kesilmiş
Dışını Kaplamak için:
mavi haşhaş tohumu
Nasıl Yapılır?
- 1Tüm malzemeyi ister elinizle, isterseniz de hamur karıştırma kabında hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- 2Hazır olan hamuru iki eşit parçaya bölün.
- 3Hamurları unlanmış bir tezgah üzerinde yaklaşık 3 cm çapında silindir şekline getirin. (videodaki gibi)
- 4Dışını kaplamak için mavi haşhaş tohumunu tezgaha yayın. Silindir şekline getirdiğiniz hamurları yuvarlayarak, dış yüzeylerinin haşhaşla kaplanmasını sağlayın. Kaplanan hamurları streç filme sararak 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
- 5Dinlenen hamurları bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında dilimleyin.
- 6Kestiğiniz dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- 7Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakika bir yüzünü, 10 dakika diğer yüzünü çevirerek kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Pişen peynirli krakerleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?