- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifleri
- Yağlı Gevrek Tarifi
Tarif
Yağlı Gevrek Tarifi
Yedikçe yedirten gevrek tadında nefis bir tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Yağlı Gevrek tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 20B
- 163
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
10 g kabartma tozu
5 g tuz
15 g toz şeker
15 ml sıvı yağ
10 ml soğuk su
5 ml elma sirkesi
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam
çiğ ayçekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Unu derin bir kaba alın, üzerine kabartma tozu, tuz ve toz şekeri ekleyip parmağınızla karıştırın.
- 2Sırasıyla sıvı yağ, soğuk su, elma sirkesi, yumurta ve tereyağını ilave edin. ⠀
- 3Tüm malzemeler birbiriyle iyice karışına dek hamuru yoğurun.
- 4Yoğurulan hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
- 5Dinlenen hamuru 2 pişirme kağıdı arasına alın ve büyük bir kare şeklinde, bir parmak kalınlığında açın.
- 6Eşit dilimlere ayrılacak şekilde bıçakla kesin ve elinizle yuvarlayın. Dilerseniz uzun çubuklar halinde de kesebilirsiniz.
- 7Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün, bol susam ve ayçekirdeği serpin.
- 8Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- 9Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi ve kenarları altın sarısı olana dek 20-25 dk. kontrollü olarak pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?