- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifleri
- Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Tarif
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Ağızda dağılan mahlepli, bol susamlı kandil simidi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 163
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
15 g kuru maya
10 g tuz
25 g toz şeker
2 adet yumurta
250 g bitkisel margarin
10 g mahlep
25 ml su
150 g susam
Nasıl Yapılır?
- 1Unu eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
- 2Ayrı bir kapta; maya, tuz, toz şeker, yumurta, tereyağı, margarin ve mahlebi birleştirerek yumuşatın.
- 3Ardından unun ortasına ekleyerek tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve 10-15 dakika dinlendirin.
- 4Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamurları tezgahta uzatarak simit şeklini verin.
- 5Hazırladığınız simitleri hafifçe suya batırıp ardından susama bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 6Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
Püf Noktası
*Dilerseniz mahlepsiz de yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?