- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifleri
- Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi
Ekşi kremalı çubuk kraker tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı çubuk kraker yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın.
45 Dakika
10-12 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
1 kg un
70 g toz şeker
30 g mahlep
240 g zeytinyağı
10 g üzüm sirkesi
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağı ve unu mikserde düşük devirde 2-3 dakika yoğurun.
- 2Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dakika kadar hamuru yoğurun.
- 3Hamuru 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirin.
- 4Arzu edilen boyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürün.
- 5İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 7Önceden 170°C de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?