- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Patlıcanlı Galette Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Galette Tarifi
Galette hamuru nasıl yapılır? Gallette yapmanın püf noktaları nelerdir? Közlenmiş patlıcanlı galette tarifi: peynirli patlıcanlı galette yapılışı... Mutlaka deneyin 👍😋
Paylaş
- 10B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g un
5 g tuz
40 ml buz gibi su
5 damla elma sirkesi
4 adet orta boy patlıcan (közlenip soyulmuş)
5-6 adet çeri domates
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam
Nasıl Yapılır?
- 1Unu ve tuzu stand mikseri kabına alın.
- 2Soğuk tereyağı parçalarını ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
- 3Küçük taneli karışım haline geldiğinde soğuk suyu ve elma sirkesini ekleyin, biraz daha karıştırdıktan sonra tezgaha alın.
- 4Avuç içinizle hamurun sıcaklığını yükseltmeden, parmaklarınızla hızlıca toparlayıp streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 5Bu esnada fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 6Dinlenen hamuru dolaptan alıp hafifçe unlanmış tezgahta daire formunda açın. Kenarlardan 4-5 cm boşluk kalacak şekilde ortasına kabaca ezdiğiniz, baharat ve tuz eklediğiniz közlenmiş patlıcanları yayın. Kenarlarını kapatın ve ortasına dilimlenmiş çeri domatesleri dizerek, peynir serpin.
- 7Hamurun kenarlarına az su ile açılmış yumurta sarısı sürüp, yeteri kadar susam serpin.
- 8Önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.