- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Patlıcan Sarma Tarifi
Tarif
Patlıcan Sarma Tarifi
Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Patlıcan sarma nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 21B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
1 adet haşlanmış yumurta beyazı rendesi
50 g ceviz içi
15 g nar
tuz&karabiber
Üzeri için:
mikro yeşillik
nar taneleri
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
- 2Bir karıştırma kabında rendelenmiş yumurta beyazı, ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
- 3Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
- 44'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
- 5Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.