- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Nar Soslu Panna Cotta Tarifi
Tarif
Nar Soslu Panna Cotta Tarifi
Sunumu kadar tadının da efsane olduğu, son derece pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Nar Soslu Panna Cotta tarifi nasıl yapılır? Yılbaşı sofralarına özel panna cotta tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 125
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g toz şeker
6-7 damla vanilya özütü
8 adet yaprak jelatin
Nar Sos için:
500 g ayıklanmış nar
50 g toz şeker
5 adet yaprak jelatin
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, krema, toz şeker ve vanilya özütünü bir sos tenceresine alıp, orta ateşte karıştırarak kaynatın.
- 2Bir kapta soğuk suya jelatinleri koyup 5 dakika çözdürün.
- 3Kaynayan karışımı kenara alın. Jelatinlerin fazla suyunu elinizle sıkın ve jelatini karışımın içine atarak karıştırıp, homojen şekilde karışmasını sağlayın.
- 4Sunum yapacağınız kaselere bölüştürün ve en az 3 saat buzdolabında soğutup, kıvam almasını sağlayın.
- 5Nar Sosu için: Narları sos tenceresine alıp kabaca ezin ve toz şekeri ekleyerek orta ateşte, arada karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra temiz bir kaba süzerek kaşık yardımıyla narların suyunu çıkarın.
- 6Bu sırada 5 yaprak jelatini soğuk suda çözdürün.
- 7Jelatinlerin fazla suyunu elinizle sıkıp, kaynayan sosa ekleyerek homojen şekilde karışmasını sağlayın.
- 8Dolapta beklettiğiniz ve kıvamını almış olan panna cottalarınızın üzerine sosu bölüştürün ve 2 saat daha buzdolabında bekletin.
- 9Nar sosu da katılaşıp kıvamını bulduğunda servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.