- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Müşerref Hanım Güveci Tarifi
Tarif
Müşerref Hanım Güveci Tarifi
Toprak güveçte, ağır ağır pişen et yemeğinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek.
140 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 adet kuzu pirzola ya da kemikli kuzu eti
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
80 g domates salçası
140 g biber salçası
80 g su
10 g karabiber
10 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcan ve domatesleri soyun ve irice doğrayın.
- 2Soğanı ve biberleri yemeklik kıyın.
- 3Toprak bir güveci ısıtın.
- 4Altına soğanı ve kuzu pirzolaları koyup zeytinyağı ile pirzolaları mühürleyin.
- 5Daha sonra üzerine sırası ile patlıcanı, biberleri, sarımsakları ve domatesleri yerleştirin.
- 6Bir kasede su ile salça ve baharatları karıştırın.
- 7Hazırladığınız sosu güvece ekleyin ve kapağını kapatın yahut folyo ile sarın.
- 8Ocağın altını kapatıp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 30 dakika, daha sonra 160 derece fırında 90 dakika pişirin.
- 9Pişen güveci fırından çıkarıp güzelce karıştırın.
- 1010 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.