Kısık Ateş
Tarif

Müşerref Hanım Güveci Tarifi

Toprak güveçte, ağır ağır pişen et yemeğinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek.
140 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Müşerref Hanım Güveci Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 adet kuzu pirzola ya da kemikli kuzu eti
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
80 g domates salçası
140 g biber salçası
80 g su
10 g karabiber
10 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve domatesleri soyun ve irice doğrayın.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın.
  • Altına soğanı ve kuzu pirzolaları koyup zeytinyağı ile pirzolaları mühürleyin.
  • Daha sonra üzerine sırası ile patlıcanı, biberleri, sarımsakları ve domatesleri yerleştirin.
  • Bir kasede su ile salça ve baharatları karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu güvece ekleyin ve kapağını kapatın yahut folyo ile sarın.
  • Ocağın altını kapatıp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 30 dakika, daha sonra 160 derece fırında 90 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp güzelce karıştırın.
  • 10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ciğer Tava Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.