Kısık Ateş
Tarif

Milchbrötchen Tarifi

Nefis Alman ekmeği tarifi: Milchbrötchen (yumuşak sütlü ekmek) nasıl yapılır? Özellikle kahvaltıda taze olarak tüketilen bu küçük sütlü ekmekler, yumuşacık dokusu ile gerçekten çok leziz! Orijinal milchbrötchen tarifi ve püf noktaları....
65 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Milchbrötchen Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
30 g toz şeker
10 g kuru maya
500 g un
1 tutam tuz
2 adet orta boy yumurta, oda sıcaklığında
100 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
Üzerine Sürmek için:
20 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütün içine toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika kenarda bekletin.
  • Tereyağını yakmadan eritin üzerinde oluşan köpüğü temizlemeyi unutmayın.
  • Un ve tuzu stand mikserin kabına koyun, ortasını açın. Palet ucunu takın.
  • Mayalı karışımı ortasına dökün ve orta hızda karıştırmaya başlayın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyin, karıştırın.
  • Erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ekleyin. 3-4 dakika yoğurun. Önce cıvık olup, sonra toparlanacak ve hafif yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru tezgaha alın, elinizle toparlayıp temiz bir kaba alın, streçleyin ve mayalanmaya bırakın.
  • Hamur 2 katına çıktığında tekrar tezgaha alın ve 70-80 gramlık bezeler haline getirip tepsinize birbirine yapışmayacak ama çok boşluk olmayacak şekilde dizin. Üzerini temiz bir bez ile örtün.
  • Fırını 190°C'de ısıtın.
  • Bezelerin üzeri için süt ile açığınız yumurta sarısını sürün.
  • Üzeri güzelce kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika 190°C’lik fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Hazır olan Milchbrötchen’i dilediğiniz peynir ve reçel çeşitleriyle afiyetle tüketebilirsiniz..

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi
8B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kulich Rus Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.