Kısık Ateş
Tarif

Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi

Hurmalı cevizli tam buğday ekmeği nasıl yapılır? Sağlıklı hurmalı buğday ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Mis gibi tam kıvamında ekmek tarifi!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tam buğday unu
2 g kaya tuzu
150 g ekşi maya
380 ml su
120 g olgun Medine hurma
80 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Tam buğday unu, tuz ve ekşi mayayı bir kapta karıştırın.
  • İçine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ekleyin. 15 dakika güzelce yoğurun.
  • Daha sonra hurma ve cevizleri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
  • Ardından bir buçuk saat oda sıcaklığında, üzerini örtüp dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp istediğiniz formu verin. Önceden yağlanmış ekmek tavasının içine hamuru yatırın.
  • Buharlı fırını önceden 250 derecede ısıtın.
  • Hamuru fırına koyunca derecesini 230’a düşürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği tavasından çıkararak ızgara üzerinde temiz bir beze sarılı halde soğutun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği Tarifi
18B Görüntüleme
Bulgurlu Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Beyaz Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar (13)

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Mayalı değilmi

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 02.03.2021

150 g ekşi maya kullanılıyor efendim.

Sedef Yıldız
· 18.03.2021

merhaba şefim

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Nasıl göz göz oluyor

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
BirgülÖztürk
· 03.03.2021

Benim fırınım buharlı değil, en yüksek derecesi 220 derece, ayrıca fanlı, nasıl pişirebilirim, bir formül düşünemedim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 04.03.2021

Merhaba, fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın. Ekmeği yerleştirdikten sonra, sprey şişesiyle fırına su sıkın ve bir fırın kabına su koyup fırına yerleştirin. Pişme sırasında o su buhar görevi görecektir.