Kısık Ateş
Tarif

Bulgurlu Ekmek Tarifi

Bulgurlu ekmek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Bulgurlu Ekmek Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g ince bulgur
50 ml sıvı yağ
50 g kuru soğan
5 g kişniş
5 g kimyon
10 g tuz
10 g kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
2 tutam kırmızı pul biber
1 tutam isot
5 g kuru reyhan
1/4 demet kıyılmış maydanoz
200 g un
50 g ekşi maya
12 g yaş maya
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g un

Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suyla bulguru ıslatın, şişene kadar dinlendirin. Daha sonra el yordamıyla yoğurun.
  • Sıvı yağda soğanı kavurun. Tüm baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Un, ekşi maya, yaş maya ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın, bulgur ve soğanları da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Homojen bir hamur elde edin.
  • 10 dakika oda sıcaklığında hamuru mayalandırın.
  • Hamuru 300 g olarak porsiyonlayın. Tepside tekrar mayalanmaya bırakın.
  • Ekmek hamurunu açın, tırnaklayarak şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi
8B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi
12B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolatalı Ekmek Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.