- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Bulgurlu Ekmek Tarifi
Tarif
Bulgurlu Ekmek Tarifi
Bulgurlu ekmek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 27B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g ince bulgur
50 ml sıvı yağ
50 g kuru soğan
5 g kişniş
5 g kimyon
10 g tuz
10 g kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
2 tutam kırmızı pul biber
1 tutam isot
5 g kuru reyhan
1/4 demet kıyılmış maydanoz
200 g un
50 g ekşi maya
12 g yaş maya
200 g un
Nasıl Yapılır?
- 1Kaynayan suyla bulguru ıslatın, şişene kadar dinlendirin. Daha sonra el yordamıyla yoğurun.
- 2Sıvı yağda soğanı kavurun. Tüm baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- 3Un, ekşi maya, yaş maya ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın, bulgur ve soğanları da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Homojen bir hamur elde edin.
- 410 dakika oda sıcaklığında hamuru mayalandırın.
- 5Hamuru 300 g olarak porsiyonlayın. Tepside tekrar mayalanmaya bırakın.
- 6Ekmek hamurunu açın, tırnaklayarak şekil verin.
- 7Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.