- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
Tarif
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
Tuzlu sufle tarifi: mevsiminden malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif: bol sebzeli pratik sufle nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 21B
- 189
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
60 g un
yeteri kadar tuz&karabiber
3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak bütün biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Kabağın iç kısmını çıkarıp dış kısmını jülyen doğrayın.
- 2Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu yeteri kadar tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
- 4Doğranmış sebzeler ile sosu karıştırın.
- 5Yumurtaların sarılarını ayırın ve soslu sebzelerin içine koyun.
- 6Ayrılmış yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak kar haline gelen yumurta beyazını da sebzelerin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- 7Yağlanmış sufle kaplarına harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabarıncaya kadar (ortalama 12-17 dakika) kontrollü pişirin.
- 8Fırından aldığınızda hızlıca söneceği için hemen servis etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?