- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Mantarlı Piliç Tarifi
Tarif
Mantarlı Piliç Tarifi
Mantarın tavuk ile uyumu...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 12B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g mantar
500 g tavuk
3 adet domates
20 g domates salçası
20 g ayçiçek yağı
15 g Pınar Tereyağı
2 g maydanoz
2 g pulbiber
2 g karabiber
4 g tuz
100 g arpacık soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etini küp küp doğrayıp teflon tencereye bir miktar sıvı yağ ile koyun. Etler suyunu salıp iyice pişene kadar kavurun. Kavrulmuş etlere dilimlediğiniz mantarları, temizlenmiş arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarlarda suyunu verip tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
- 2Hiç suyu kalmayan tencereye tereyağı ekleyin. Eriyen yağın ardından küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
- 3Domatesler de suyunu çekince ince kıydığınız maydanozları ve tuzunu baharatını ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatın.
- 4Demlendikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.