- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Mantarlı Krep Tarifi
Tarif
Mantarlı Krep Tarifi
Kremalı mantarlı krep tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 30B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
65 ml su
15 g zeytinyağı
70 g un
250 g kültür mantarı
10 g tuz
10 g ayçicek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- 2Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
- 3Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
- 4Üzerleri benek benek olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın.
- 5Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerilerine bir kapak kapatın.
- 6Üzeri için, doğranmış mantarları hafif yağda soteleyip üzerine kremayı ekleyip kaynatın.
- 7Pişen kremalı mantarı hazırladığınız krep içerisine ekleyip dört bir yandan kapatıp üzerine kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.