- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Lor Tatlısı Tarifi
Tarif
Lor Tatlısı Tarifi
Ege bölgesine ait ve en beğenilen tatlılarından biri olan lor tatlısı tarifi ile karşınızdayım. Lor tatlısı nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
100 g irmik
160 g tatlı lor peyniri
3 adet yumurta
2 g karbonat
Şerbeti için:
480 ml su
400 g toz şeker
3-4 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir tepsiyi yağlayın.
- 2Hamuru hazırlamak için kalın tabanlı bir tencerede sütle tereyağını birlikte kaynatıp ateşten alın.
- 3Ardından un ve irmiği üzerine ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Ilınınca elinizle yoğurun. Tamamen soğumasını bekleyin.
- 4Lor peynirini çatalla iyice ezin. Soğumuş olan hamura ekleyip yoğurun.
- 5En son yumurtaları ve karbonatı ekleyin. Bütün malzeme birbiri ile iç içe geçene kadar yoğurun. Bu hamuru bir krema sıkma torbasına doldurun.
- 63 santim çapında yuvarlak şekillerde tepsiye sıkın.
- 7Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin. Hamurların üstü pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
- 8Bu esnada şerbeti hazırlayın. Suyla şekeri kısık ateşte 7-8 dakika kadar kaynatın. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın.
- 9Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve şerbetini çekmesi için bir kenarda bekletin.
- 10Soğuk olarak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.