- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Limonlu Kek Tarifi
Tarif
Limonlu Kek Tarifi
Kokusu burnunuza gelmiştir! 😊 Enfes tadıyla misafirlerinizi hayran bırakacağınız limonlu kek tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 48B
- 247
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
275 g toz şeker
150 g sıvı yağ
10 g kabartma tozu
10 g toz vanilya
200 g un
1 adet limonun suyu
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve mikser yardımı ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın.
- 2Daha sonra sıvı yağ, süt ve 1 adet sıkılmış limon suyunu derin bir kaba ilave edip mikser ile karıştırmaya devam edin.
- 3Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. 200-220 g unu da azar azar ekleyerek mikser ile yavaşça karıştırmaya devam edin.
- 42 adet rendelenmiş limon kabuklarını da ilave ettikten sonra, son kez yavaşça karıştırın. Eğer kek hamurunun kıvamı cıvık geliyor ise, az miktarda un ekleyebilirsiniz.
- 5Kekin kaba yapışmaması için; 25 cm çapındaki kek kalıbını tereyağı veya sıvı yağ ile hafifçe yağlayın ve üzerine un serpin.
- 6Limonlu kek harcını kek kalıbına eşit miktarda dağılacak şekilde dökün.
- 7Önceden ısıtılmış alt üst pişirme modunda, 170°C fırında 40 dakika pişirin.
- 840 dakikanın sonunda keke bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağı batırdığınızda kuru çıkarsa pişmiş demektir.
- 9Piştikten sonra kek kalıbını ılınması için bekletin ve ılındıktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*25,5 cm çapı olan kek kalıbı kullanıldı.
*Üzerine dekor için pudra şekeri serpebilirisiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.4
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
80 Dakika
6-8 Kişilik